Durf te bloggen

 

Heb jij een aanloopje nodig om te durven bloggen? Ik heb dat gevoel zeker gehad, jaren geleden. Bloggen over dingen die ik leuk en interessant vond, waarvan ik dacht dat mijn klanten het ook leuk en interessant vonden was voor mij niet zo lastig. Kennis delen ook niet…

durf te bloggenPas toen ik de ins en outs van marketing leerde en mijn blog als marketingmiddel in wilde zetten… toen durfde ik niet meer zo. Vooral niet als ik stelling wilde nemen, de problemen van mijn klanten moest benoemen en mezelf als expert wilde laten zien op mijn blog. Gelukkig durf ik inmiddels veel op mijn blog. En ik weet ook hoe dat komt.

Er is van alles gaande in je hoofd wat ervoor zorgt dat je niet durft. Of niet helemaal durft. Of nog niet jouw blogs durft te delen met je klanten. Of nog niet durft te geloven dat jouw ideale klanten, fans en lezers echt zitten te wachten op jouw artikelen.

Hou je van blogs, maar ben je bang dat je zelf niet vlot genoeg schrijft?
Twijfel je of jouw informatie wel goed overkomt?

 • Ben je bang dat je niet voldoende boeiende onderwerpen hebt?
 • Word je zenuwachtig als je denkt in herhaling te zullen vallen?
 • Ben je bang dat je het bloggen niet vol kan houden of dat je het niet goed zal doen?
 • Ben je bang wat mensen van je gaan denken van je blogs?

Het probleem met angst, twijfel, niet durven, aarzelen, wachten en wikken en wegen is dat het je kan verlammen. Ik weet er alles van. Dat ik nu wel durf, en bloggen superleuk vind en bloggen zo goed werkt voor mijn bedrijf komt door dit ene inzicht dat voor mij alles veranderde:

Het probleem is dat je denkt dat je niet durft om wat er in de toekomst gaat gebeuren….

Ik heb ontdekt dat de werkelijkheid anders is, namelijk: je durft niet om wat je nu doet en nu niet doet. Het gaat niet over de toekomst. Het gaat over wat je nu denkt en doet.

Wat kun je met dat inzicht voor je blog?

Blijf in het nu. Vertrouw op wat je nu weet, wie je nu bent. Hou je bezig met vandaag. Met jezelf. Met je blog. Met je klanten, fans en lezers van vandaag. De toekomst is er niet, die ligt altijd voor je, voorbij dit moment. Je kunt niet schrijven in de toekomst. Je kunt alleen nu schrijven.

Schrijf je blogartikelen voor dit moment. Vertrouw jouw waardevolle kennis toe aan je blog, bied je klanten, fans en lezers de woorden, inzichten, oplossingen, hulp aan in woorden op je blog. Doe dat op precies dezelfde manier als je dat doet als je klant vandaag voor je zit en hem of haar helpt. Bloggen is niet iets wat je moet durven. Bloggen is iets wat je moet doen. Omdat je meer mensen wil helpen dan die ene klant die voor je zit.

Wat jij nu aan kennis, ervaring, passie en visie hebt, is meer dan de moeite waarde. Besef dat wat je nu deelt met je klanten – face to face – dat even waardevol is om te delen via je blogartikelen. De vorm is anders. De waarde is geijk.

Het is mijn wens en missie dat elke ondernemer durft te bloggen. Daar heb ik met dit artikel een bijdrage aan willen leveren.

Nu ben ik wel heel benieuwd – wat is jouw belangrijkste inzicht, nu je dit hebt gelezen? Deel je dat in jouw reactie? Zou ik echt waarderen, want je bent nooit de enige die iets ervaart. En het is zo fijn om elkaar die herkenning te gunnen.

 

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Leave your Legacy

 

 

 

 

2 thoughts on “Durf te bloggen

 1. Anneke

  Hallo Saskia,

  je hebt helemaal gelijk. De blokkades die met het bloggen (of met andere dingen) te maken hebben, zitten NU in je hoofd. En als je nu beslist om een waardevol blog te schrijven, dan is dat sowieso een waardevolle actie!

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Zo is het Anneke. Wat je nu weet is waardevol. Schrijf het nu op en deel het, is mijn motto 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *