Alles draait om wat jij denkt

 

Heb jij wensen? Wil jij iets aan je blog veranderen? Wil je betere artikelen schrijven? Wil je meer lezers aantrekken? Wil je meer reacties krijgen? Wil je meer vertrouwen hebben in de waarde die jouw blog heeft voor je lezers? Wil je meer connectie tussen je lezers en jou? Wil je dat je blog vaker wordt gezien, gelezen, gedeeld?

alles draait om wat je denktErgens in 2004, toen ik begon met bloggen, wilde ik dit ook allemaal. En het liefst ook meteen. Ik dacht hier vaak over, ik bleef hier maar aan denken. En ik deed er niets mee. Het lukte me gewoon niet om er iets mee te doen. Dus bleef ik doen wat ik deed. Ik bleef bloggen zoals ik het deed. Ik bleef denken wat ik dacht. En ja, het resultaat bleef dus ook hetzelfde…

Tot ik besefte dat dit je reinste waanzin was. Blijven denken wat ik dacht. Blijven doen wat ik deed. En verwachten dat de uitkomst zou veranderen? Einstein had dus toch gelijk. Voor mij was dit besef een keerpunt. Het lukte me vanaf dat moment wel, en het lukte me ook steeds beter.

Heb jij wensen? Wil jij iets aan je blog veranderen? Wil jij dat je blog je meer oplevert?
Doe dan wat ik doe.

Maak een wensenlijstje

Daarop zet je alles wat jij voor je blog en jezelf wenst. Geen lange verhalen. Gewoon een puntenlijstje. Net als een wensenlijstje voor je verjaardag. In willekeurige volgorde. Zet daar de dingen op waar je blij van wordt. Meer lezers, meer reacties, meer plezier in het bloggen, gave onderwerpen, coole calls to action, tovertitels… maak er wat moois van. En doe dan de rest hieronder, stap voor stap, wens voor wens. Begin met de wens die jij het belangrijkst vindt.

Kies je gedachten

Kies een gedachte die jou in die wens gaat ondersteunen. Stel, je wil meer reacties ontvangen. Gedachten zoals “ik krijg te weinig reacties”, “mensen vinden mijn blog niet zo interessant, want anders had ik wel meer reacties” of “waarom reageert er niemand op mijn blog?” helpen je niet. Sterker nog, deze gedachten bevestigen alleen maar dat wat je niet wil. En wat je denkt, wordt de werkelijkheid. En zo hou je dat onbedoeld in stand. Kies daarom bewust een gedachte die past bij je wens, zoals “Ik vind het fijn om veel reacties te krijgen”.

Let op je woorden

Doe over je blogwens uitsluitend uitspraken die passen bij je bewust gekozen gedachte en je wens. Uitspraken zoals “hoe kom ik toch aan reacties?”, “mijn onderwerp ligt te gevoelig, dus krijg ik geen reacties” of “ik reageer ook niet op blogs, dus is het logisch dat niemand op mijn blogartikelen reageert” leveren precies op wat je denkt en zegt: weinig of geen reacties. Dit soort uitspraken is een vorm van klagen. En met klagen wordt de gedachte die daar onder ligt opnieuw geactiveerd en versterkt. En dan blijft het zoals het is. Let dus bewust op de woorden die je uitspreekt. Zorg dat wat je zegt, klopt met je wens van hoe je het wil hebben. Gebruik affirmerende woorden, zoals “ik geniet van elke reactie op mijn blog”, “ik beantwoord de reacties die ik ontvang altijd” of “dankzij de reacties op mijn blog ervaar ik de verbinding met mijn lezers”.

Verban klagen

Affirmeren en klagen hebben in mijn ervaring precies dezelfde uitwerking: dat wat je denkt, wordt dat wat je zegt. Dat wat je zegt, wordt de werkelijkheid. Verban klagen en kies voor affirmeren. Denk en noem wat je wil. O ja, en zorg ook dat je niet ongemerkt toch verkapt klaagt… (daar ben ik een tijdje heel “goed” in geweest… en dat heeft me veel frustratie opgeleverd). Verkapt klagen is een valkuil. Wees daar op bedacht. Vermijd gedachten en uitspraken zoals “ik doe veel moeite voor de reacties op mijn blog”, “ik vind het elke keer weer spannend om reacties te krijgen”. Ga liever voor “ik ervaar elke reactie als een compliment”.

Neem verantwoordelijkheid

Neem verantwoordelijkheid voor wat je denkt. Je hebt de controle over wat je denkt, want op elk moment kun je kiezen wat je denkt.. En daarmee krijg je controle over wat je zegt. Wees lief voor jezelf. Denk wat je wil, denk hoe je het wil hebben. Zeg wat je wil, zeg hoe je het wil hebben. Doe het jezelf niet meer aan om te denken en te geloven wat niet past bij je wensen. Het is echt aan jou! Maak van jouw blog iets waar je blij van wordt en waar je tegelijkertijd anderen blij mee maakt. Denk het, doe het, leef het en deel het! Maak je wens waar!

Nou ben ik heel nieuwsgierig wat er bovenaan jouw wensenlijstje staat voor jouw blog. Deel je dat hier in jouw reactie? Zou ik wel heel cool vinden. Zo cool, dat ik je drie suggesties geef in mijn antwoord op jouw reactie voor ondersteunende uitspraken over je blogwens. Is dat cool of cool?

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Leave your Legacy

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Alles draait om wat jij denkt

 1. Veron Goemans

  Wat heb je weer een heerlijk blog geschreven Saskia. Echt zo’n blog waar ik nog eens naar ga kijken als ik in minder positieve gedachten blijf hangen. Fijn dat je zoveel voorbeelden geeft van wat ik wél moet denken. Dat helpt me absoluut om te blijven bloggen en om voordat ik ga bloggen ervoor te zorgen dat ik een ondersteunende mindset heb.
  Dank je wel voor je inspiratie!

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Fijn Veron dat mijn blog je weer verder helpt. Blijf vooral bloggen!
   Liefs, Saskia

   Reply
 2. Rebecca

  Hoi Saskia, bovenaan mijn wensenlijstje staat dat ik leuke en originele blog artikelen kan schrijven die prikkelen. En ik wens meer te schrijven vanuit wat ik meemaak en wie ik ben, dan vanuit de thema’s die ik nu heb.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Wat een prachtige wens, Rebecca! Kom naar het BlogCafé en dan gaat je wens meteen in vervulling 😉
   Tot die tijd… denk en zeg:
   “Ik schrijf mijn blogs meer en meer vanuit mijn authenticiteit”
   “Mijn blog prikkelt mijn lezers”
   “Ik zet mijn ervaring in om in mijn blogartikelen mijn lezers te animeren”
   Zorg wel dat je altijd schrijft in een oplossing voor een probleem/uitdaging/angst/gemis van je ideale lezers.

   Reply
 3. Anneke

  Hallo Saskia,

  ik ben begonnen aan een lijstje met onderwerpen waar ik zelf blij van word. Dat is een eerste goede stap. Dat maakt het leuker om te schrijven.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Zo, Anneke, wat gaaf om te lezen dat je meteen in actie komt. Cool dat dit voor jou het schrijven leuker maakt. Laat maar weten wanneer ik mijn suggesties voor je kan geven!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *