Bloggen met plezier, hoe doe je dat?

 

Bloggen doe je omdat je dat wil en bloggen is leuk. Maar blijft dat ook zo? Kun je die bloglol vasthouden? Ken je dat gevoel dat je met tegenzin aan je werkdag begint, omdat er een nog ongeschreven blogartikel ligt te wachten op jou? Dat je eerste kopje koffie je niet de energie brengt om dat artikel even snel te schrijven? Dat je bloggen ineens niet meer zo leuk vindt? Is de lol er een beetje af?

Dan ben je hier op de juiste plek! Hoog tijd voor ideeën en tips die het bloggen weer leuk maken. En ik nodig je alvast van harte uit om jouw ideeën en suggesties met ons te delen onderaan dit blog!plezier

Schrijf een humoristisch blog – Je hebt vast wel eens iets grappigs meegemaakt dat met je beroep of bedrijf heeft te maken? Daar kun je snel een luchtig artikel over schrijven. Ik zou dat zelf bijvoorbeeld kunnen doen over een geintje dat ik heb uitgehaald met iemand die anders denkt dan ik over vrouwen in de bouw. En jij hebt vast ook wel eens iemand bij de neus genomen, iets grappigs meegemaakt, gehoord of gezien. Maak er iets leuks van! Mensen lezen maar al te graag iets waar ze om kunnen lachen.

Geef jezelf een dagje vrij – Tegenzin kan je ook lekker wegwerken met een dagje voor jezelf. Gun jezelf een adempauze, een dagje in de natuur of heerlijk genieten van een goed boek. Als er even niets hoeft, komt er ruimte voor goede ideeën en plezier in dingen.

Lees blogs van anderen met een humoristische of inspirerende twist – Geen idee hoe je humoristisch schrijft? Lees dan andermans blogs waar humor in zit, of waar je door geïnspireerd raakt. Tik eenvoudig de woorden “grappig blog” in Google in en de leuke blogs liggen voor het oprapen. Voor je het weet zit je weer lachend aan je eigen blog te schrijven.

bloglol

 

 

 

 

 

Nodig een gastblogger uit voor jouw blog – Geef jezelf wat ruimte en vraag een aantal andere bloggers om een gastblog te schrijven voor jouw blog. Zoek bloggers die voor jouw lezerspubliek iets kunnen aanvullen en relax: anderen doen nu het werk voor jou! Leuk of leuk?

Start een prijsvraag of een wedstrijd op je blog – Tijd voor een feestje voor je lezers. Zoek een idee dat past bij jouw blogthema. Je kunt vragen om de beste moppen, de mooiste ervaring binnen jouw thema, de leukste blogsite, de meest inspirerende film op youtube, het favoriete boek. Maak er iets moois van. En koppel er een prijs aan. Een gratis coachingsessie, een boek, een lunch met jou, iets wat past bij jou en jouw lezers.

En: terwijl je één of meerdere van deze tips volgt, bedenk dan dat als je een voorraadje van blogs aanlegt, je eigenlijk nooit het plezier in bloggen verliest. Bloggen is gewoon leuk!

 • Heb je hier iets aan gehad?
 • Wat is jouw favoriete optie?

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat jij nou echt leuk vind aan bloggen…
Vertel het in je reactie en laat mijn lezers en mij even meegenieten!

 

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie in Ermelo

Ik wil jou graag vertellen wat ik weet over bloggen. Kom naar het BlogCafé en leer je blogs schrijven op een leuke en snelle manier.  Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je jouw bedrijf met bloggen een betekenisvolle boost geeft.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Wil jij mij helpen?

Ik ben genomineerd als spreker voor TheNextWomen Summit 2017. Daar wil ik natuurlijk heel graag spreken, dus als jij daar ook in gelooft: stem dan op mij!
Stemmen kan hier: http://bit.ly/stem_jij_op_mij_als_spreker 

Leave your Legacy
Saskia

12 thoughts on “Bloggen met plezier, hoe doe je dat?

 1. Veron Goemans

  Leuke tips Saskia. Als ik zou kiezen om mezelf een dagje vrij te geven, komt er denk ik nooit meer een blog. De kans is groot dat ik mezelf dan elke dag een dagje ‘blogvrij’ ga geven (lol).

  Wat mij aanspreekt om eens te gaan doen is jouw tip om in Google ‘grappig blog’ in te toetsen. Haha, ik word er nu al vrolijk van. Ik hoop dat ik dan leuke blogs ga ontdekken waar ik mijn inspiratie uit kan halen.

  Een lollig blog over het schrijven van je boek of iets dat daarmee te maken heeft. Ben benieuwd of dat me gaat lukken.

  Reply
  1. Saskia van de Riet

   Hi Veron, focus op de tip die je gaat helpen. Geen dagjes vrij dus, voor jou 🙂 Veel googlelol dus voor jou – geniet ervan! xx

   Reply
  2. Saskia van de Riet

   Ja, ik zie al wel een lollig boekblogje opdoemen, hoor. De 5 leukste dingen die je kunt doen met jouw eigen boeken…, variërend van een stapel boeken gebruiken als verhoger voor je computerscherm tot het gratis uitdelen van je boeken op je verjaardag… ik noem maar even een dwarsstraat…. en dan uiteraard drie bloedserieuze tips er aan toevoegen… 😉

   Reply
 2. Anneke

  hallo Saskia,
  mijn favoriet is een dagje vrij nemen. Is goed om dat vaker te doen.
  En om mijn ogen en oren open te houden als ik onderweg ben. Om dingen in mij op te nemen waar ik op voort kan borduren in een blog.

  Reply
  1. Saskia van de Riet

   Mooie keus, Anneke: dagje vrij en je antenne op ontvangen zetten. Heel goed! Geniet van je vrije dag!

   Reply
 3. Rebecca

  Hoi Saskia, leuk blog onderwerp! Ik hou wel van een beetje lol, maar het wordt gauw allemaal zo serieus. Nu heb ik pas een lijst met allerlei blogonderwerpen gemaaakt en die wil ik gaan benaderen vanuit een andere hoek. Dus bijvoorbeeld een vergelijking tussen een duif en haar jong en leiderschap in je uitstraling. Dat geeft ook wel een lollig en grappig effect. Ik hoop meer lol in mijn blogs te kunnen gaan stoppen. Bloggen is nu vooral een moeten…. Maar daar komt langzaamaan verandering in hoor.

  Reply
  1. Saskia van de Riet

   Speelse vergelijkingen werken ook prima, Rebecca. Vooral blijven doen. En ja, je hebt gelijk: blijf bloggen en dan wordt het steeds leuker 🙂

   Reply
 4. Jantine

  Ha Saskia, met mijn bloglol zit het wel snor 🙂 Hoewel ik ook tijden heb gekend dat het lastiger was hoor, een worsteling om een goed onderwerp te vinden, ertegenaan hikken… Juist door los te laten, ben ik daar uit gekomen, heel fijn! Wat los laten dan? Dat het ‘moet’. Dus inderdaad veel meer vanuit plezier vertrekken. Wat mij ook helpt, is ideeën die zich inderdaad vooral aandienen als je lekker ontspannen bent en ruimte in je hoofd hebt, direct op te schrijven in mijn Notities app op mijn telefoon. Zo hoef ik nooit meer te zoeken naar een goed onderwerp, want ik heb er altijd een paar paraat. Een prijsvraag heb ik ook weleens gedaan, erg leuk! Jouw tip om een gastblogger uit te nodigen, spreekt me heel erg aan. Ik vind ‘m ook spannend, maar een mooie uitdaging om mee te gaan experimenteren. Groetjes, Jantine.

  Reply
  1. Saskia van de Riet

   Fijn dat het moeten mag plaatsmaken voor ontspanning en plezier. Door het te doen, komt dat ook helemaal goed. Succes met je gastblogger. Helder communiceren in de voorbereiding voorkomt een hoop stress… !

   Reply
 5. Anne-Marie Oudejans

  Graag neem ik je uitnodiging om de link naar mijn blog door te geven Elke maand plaats ik een stukje in het Nederlands en in het Engels.
  Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
  Groetjes,
  Anne-Marie Oudejans

  Reply
 6. Erika Lunsche

  Wat mij helpt als ik eens wat minder inspiratie heb, is het maken van een wandeling. Gewoon een half uurtje wandelen en frisse lucht opsnuiven. Halverwege de wandeling komen de ideeën ‘ineens’ opborrelen. Om te zorgen dat ik de ideeën niet vergeet, spreek ik ze in op mijn telefoon en thuis zet ik ze in de computer.

  Reply
  1. Marie-Astrid

   Een leuk artikel Saskia en ook een goede reactie van Erika. Inspreken van losse ideeën vind ik een prima manier, zou ik eigenlijk vaker moeten doen, maar ja die techniek hè…. Maar zonder gekheid, de uitdaging ligt voor mij vooral in het structureren van al die ideeën en ze vervolgens in een blog “gieten”. Ik blog met plezier, ik praat en schrijf graag over mijn vak, maar vind het nog wel lastig om te bepalen of het ook voor mijn lezers interessant genoeg is. Daarbij realiseer ik me wel, dat je al doende leert, dus ga ik gewoon vrolijk door!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *