De Zen van Rituelen

 

Bloggen is mijn ritueel. Dat is het niet altijd geweest voor mij. Ik heb angsten overwonnen, belemmeringen opgeruimd, onzekerheden losgelaten en bloggen werd zo steeds makkelijker. Tegenwoordig voel ik me helemaal Zen als ik blog.

Zen van Rituelen

 

Wat maakt dat mogelijk, vroeg ik me af op een zomerse avond? En het antwoord was: bewust kiezen voor het gevoel dat je bij bloggen wil ervaren. Zodra je bloggen als een ritueel beschouwt, voelt dat helemaal zen. En zo kwam ik op de Zen van Rituelen voor je blog. Hoe cool zou het dus zijn als je van je blog een ritueel maakt?

 

Hoe maak je van bloggen een ritueel?

Zorg voor ritme.

Volg een vaste volgorde.

Schrijf op een vast moment aan je blog.

Doe wat goed voelt.

Gebruik je systemen.

Herhaal je systemen.

Verfijn je systemen.

Blog over de vragen die leven bij je klanten, lezers en fans.

Koester het schrijven zelf.

Waardeer jezelf voor wat je deelt.

Vertrouw op jouw waarde.

Blog bewust.

Omarm het ritueel.

Voordat ik mijn blog schrijf, zet ik alle afleiding stop, sluit ik mijn ogen en geef ik me over aan mijn blogritueel. Ik heb dan een kopje thee klaar staan. Ik zorg dat ik niet word gestoord. Ik volg mijn gevoel, mijn ritme en mijn systemen als een vast ritueel. En ik kies er bewust voor om er van te genieten. Helemaal zen.

En tot slot:

Schrijf met liefde voor je klanten, lezers en fans. Wat je met liefde doelt, voelt altijd goed. Dat is een belangrijk onderdeel van rituelen: lief zijn voor jezelf, lief zijn voor de ander. Dat voelt altijd goed.

 

Dit is maar het topje van de ijsberg. Dus nu heb ik een vraag aan jou: Wat zou jij het liefst willen weten van mijn blogritueel? Vertel me dat in jouw reactie – dan krijg je niet alleen een antwoord van mij, maar dan bied ik je ook een primeur aan als dank voor jouw persoonlijke reactie

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je bouwt aan jouw blogritueel. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Meld je hier aan voor de implementatiesessie.

Leave your Legacy

 

 

 

 

6 thoughts on “De Zen van Rituelen

 1. Evelyne

  Hoi Saskia,
  leuk om te lezen hoe jij dit aanpakt. Het is voor mij nog ver weg, maar ik geloof zeker in de kracht van herhaling en het doen van bepaalde dingen op een bepaald tijdstip.

  Je snapt dit ook ik benieuwd ben naar je primeur! 🙂
  xxEvelyne

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Mooi dat het je aanspreekt, Evelyne, maak een eerste stap, en bouw dat stukje bij beetje uit. Rome is ook niet in één dag gebouwd!
   Saskia
   xx

   Reply
 2. Marielle van der Vlies

  Mooi wat je schrijft Saskia. En heel waardevol. Zo zijn er zo veel activiteiten die je voor je bedrijf op deze manier kan inrichten. Ik heb geen vragen aan je, ik ben wel benieuwd naar je primeur :-).

  xx
  Marielle

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Fijn om te lezen, Marielle, en jazeker, je kunt heel veel in je bedrijf en je leven als ritueel doen. Heel verrijkend is dat. Mijn primeur is onderweg naar je.
   Saskia
   xx

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *