Hoe maak jij in 2015 van jouw blog een succes?

 

Nee, ik ga je niet naar je goede voornemens voor het nieuwe jaar vragen, hoor šŸ˜‰ Ik doe het net even anders, op een manier die voor mij elk jaar opnieuw goed werkt. Ik vind de decembermaand een geweldige tijd om eens terug te blikken op het huidige jaar en te kiezen wat ik in het nieuwe jaar wil bereiken. Voor ons ondernemers is het verstandiger om voor het nieuwe jaar praktische doelen te formuleren. Met duidelijke doelen wordt het eenvoudiger om ze ook daadwerkelijk te realiseren.

 • Wat zijn voor jou de drie belangrijkste doelen voor je blog?
 • Welke blogdoelen stel jij voor 2015?
 • Wat wil je bereiken met jouw blog?
 • Hoe wil jij als expert worden gezien door middel van je blog?
 • Hoeveel reacties wil jij op jouw blogartikelen krijgen in 2015?

BA-B1410 Blogsucces 2015

Zodra jij jezelf deze vragen stelt, komen er automatisch antwoorden. Dat is toch gaaf? En die antwoorden wijzen jou de weg naar het succes voor jouw blog. En dat is helemaal gaaf!

Hieronder geef ik je een paar voorbeelden om je te inspireren voor jouw blogdoelen voor 2015.

Bepaal het aantal blogartikelen
Besluit met welk ritme je in 2015 je wilt bloggen. Eens per maand, om de week, of elke week. Of iets anders, wat maar past bij jou, je onderwerp en je lezers. Zorg voor ritme en regelmaat, en reken uit hoeveel artikelen jij gaat publiceren in 2015. Dit vertelt je dan meteen hoe vaak je gaat schrijven, hoeveel tijd je dat gaat kosten. En dat is dan vervolgens in te plannen. Simpel en effectief.

Leg een lijst aan van globale onderwerpen
Overal kun je ideeën opdoen voor blogonderwerpen. Via je klanten, via het internet, via de natuur, de bronnen zijn eindeloos. Schrijf ze op een lijst, zodat je niks vergeet. Deze lijst kun je altijd aanpassen, opschonen, aanvullen. Wat je maar wilt. In ieder geval is zo’n lijst een mooie bron voor al je toekomstige blogartikelen.

Denk na over jouw ideale lezer
Trek eens een rustig moment uit waarop je kunt nadenken over wie jou ideale lezer is. Stel een lezersprofiel op. Hoe ziet hij of zij eruit, hoe wil jij je lezers helpen, wat willen die lezers leren en lezen? Wat lezen die lezers nog meer, waar zijn ze actief op het internet, waar vind je ze, hoe en waarmee kun jij ze inspireren? Hoe helderder jij bent over jouw ideale lezer van jouw blog, des te meer reacties zul je krijgen op je artikelen.

BA-B1410 be inspired be inspiring

 

 

 

 

 

Wees inspirerend
Wat ik ontdekt heb bij mezelf is dat inspireren een cyclus is, een ononderbroken cirkel. Ik kan alleen anderen inspireren als ik door anderen wordt geïnspireerd. Ik laat me inspireren om te kunnen inspireren. Je kunt niet geven wat je niet tot je neemt.

                                                                                            

Denk je dat je wel wat suggesties kunt gebruiken? Vraag dan mijn 50 beste blogtips aan om je een handje op weg te helpen via mijn artikel over mijn 5 belangrijkste blogtips

 

[rad-hl]Wat wordt jouw blogsucces in 2015?[/rad-hl]

[rad-hl]Inspireer jezelf en anderen deel jouw blogdoelen in een reactie.[/rad-hl]

 

 

Deel dit artikel alsjeblieft met andere ondernemers, via de knoppen voor Twitter, Facebook, Google en andere sociale media. Zo kunnen ook de mensen in jouw netwerk hun bijdrage leveren of baat hebben bij de antwoorden van anderen.

Sharing is Caring

16 thoughts on “Hoe maak jij in 2015 van jouw blog een succes?

 1. Bastiaan de Koning

  Persoonlijk kies ik voor kortere alinea’s. ik mis de overgang van 2015 naar bloggen. Gezien de reacties zijn er nog steeds ondernemers niet aan het regelmatig bloggen. Een bruggetje over de noodzaak om in 2015 te bloggen mis ik dan ook.

  Mijn doelen:
  De info site wereldwijd te worden voor particulieren over kopen in China.
  Informatief frontend voor mijn online cursussen
  10000 mensen op mijn lijst (nu 1.650)
  52 blogs met bijbehorende nieuwsbrief (huidige ritme)
  12 Guestblogs (nieuw)
  Aantal reacties per blog 50 (nu: 0-15)

  Reply
  1. Danielle vd Ark

   Mijn eerste doel is om Ć¼berhaupt een blog te starten. Te beginnen met eens per maand en een cursus bij jou šŸ™‚ o]Ook moet mijn site worden aangepast maar dat heeft wat meer voeten in de aarde. Voor “Kleur je klant” hebben we iig het onderwerp al. In januari hebben we twee schrijfdagen gepland. Maar blijf ons vooral inspireren, Saskia!

   Reply
 2. Tineke van den Tillaart

  Doelen van blogs schrijven:
  – grotere zichtbaarheid, beter gevonden worden
  – expertise laten zien
  – meer potentiĆ«le klanten over de streep trekken

  Doelen 2015:
  – regelmaat van 1 blog per 2 weken vasthouden
  – als gastblogger mijn blogs op andere websites verspreiden
  – de format voor mijn blog verbeteren zodat hij beter leesbaar wordt voor een grotere groep
  – misschien iets meer van mezelf laten zien zodat lezers zich herkennen

  Wat wil ik bereiken?
  – meer lezers, laten we zeggen 1000 per blog
  – meer reacties op mijn blog, minimaal 25 per blog
  – meer klanten

  Reply
 3. Elfriede Krauth

  Leuke blog, Saskia. Ja, inderdaad je stelt jezelf vragen, en de antwoorden komen. Mooi.

  In 2015:
  – sluiten mijn blogs meer op frustraties klanten aan (ik ga ze bellen)
  – heb ik Nederlandse video blogs
  – heb ik minimaal elke tweede keer een cadeau.

  Ik stel vast dat ik vooral doelen heb die eigenlijk over het middel gaan, niet zo zeer wat ik ermee wil bereiken. Nou ja, blog is voor mij ook een middel, om mijn bedrijfsdoelen te halen…. food for thought.

  Elfriede

  Reply
 4. Marja

  Mooie blog!
  Zelf blog ik niet veel ik publiceer wel iedere week 2/3 blogs van mijn vaste bloggers op Mooi Voor De Vrouw. Deze blogs komen op mijn website en ik publiceer ze op de Facebook pagina van Mooi Voor De Vrouw. Mijn eigen inspiratie wil ik in 2015 wel vaker publiceren. Wel schrijf ik met regelmaat gast blogs voor andere site’s. Een lijst met onderwerpen heb ik wel nu nog de tijd om zelf te bloggen. Misschien is dat een mooi doel voor 2015.
  Warme Groet Marja.

  Reply
 5. Baudy Wiechers

  Hoi Saskia,
  Leuke vragen. Ik blog 1x per maand voor Gezinsoverleg en 1 x per maand voor de C.O.N.S.E.N.T.-methodeĀ® Vast moment, vaste tijd en ik doe dit intussen al een tijdje. Er komen steeds meer reacties op mijn blogs, maar ik wil er graag nog meer. Dus daar blijf ik aan werken door het over interessante onderwerpen te hebben, leuke aanbiedingen te doen en af en toe gebruik te maken van gastbloggers.

  Ik heb altijd wat blogs klaar liggen. Deze gebruik ik als ik geen inspiratie heb als het nodig is. Ik schrijf ze als ik leuke dingen meemaak waar ik over wil bloggen die ik tegen kom op een moment dat ik geen blog ga uitbrengen. Dat werkt wel goed voor mij.

  Reply
 6. Floor Schuttevaer

  Leuke blog Saskia, goed om na te denken over mijn blogdoelen voor 2015.
  – Mijn blogsucces in 2015 wordt dat ik heel consequent wekelijks een blog plaats op mijn website en maandelijks een nieuwsbrief verstuur met een link naar mijn blogs. Dat betekent minimaal 52 blogs in 2015 en 12 nieuwsbrieven.
  – Mijn blogs maken me expert op het gebied van intuĆÆtief ondernemen. Ik deel waardevolle content waarmee ondernemers leren om meer af te stemmen op hun intuĆÆtie waardoor ze meer succesvol en in flow zullen ondernemen.
  – Eind van 2015 heb ik 1000 enthousiaste lezers van mijn blog.
  – Gemiddeld krijg ik in 2015 20 reacties op mijn blog.
  Ik krijg er nu al zin in :-)!

  Reply
 7. Mirjana

  Doelen:
  *starten met bloggen šŸ™‚ niet meer uitstellen maar doen
  * inplannen om 1x per 2 weken een blog te plaatsen
  * 600 lezers
  * gemiddeld 20 reacties

  Reply
 8. christa courage

  Bloggen is voor mij nog geen doel op zich. Wel ben ik begonnen om elke 2 weken een blog te plaatsen op de zakelijke facebookpagina (CourageArchitecten). De vele reacties die dit oplevert stimuleert me enorm om dit in 2015 te continueren. Concreet betekent dit dat er in 2015 elke 2 weken een BLOG verschijnt en er zodoende een oeuvre wordt opgebouwd.
  Ook zal ik op mijn privƩ facebook (christacourage) een blog plaatsen , hiervoor heb ik nog geen concrete doelstellingen gemaakt. Dit zal gebeuren naast alle andere plannen die ik heb voor komend jaar.
  Al met al zal 2015 voor mij een enorm uitdagend jaar worden. Hopelijk voor jullie eveneens.

  Reply
 9. Mariska van Gennep

  Voor 2015 zijn mijn doelen:

  * meer lezers op mijn blog (1000 is het streven)
  * per blogartikel vele reacties (20-50 per keer)
  * via mijn blog klanten binnenhalen
  Hoe ik als expert gezien word: is interessante onderwerpen voor mijn lezers aanbieden (o.a. door te vragen).

  Reply
 10. lynn

  In 2015 wil ik twee keer per week een blog online zetten. Dit wil ik vast gaan inplannen. Daarnaast wil ik een goed reactie formulier vinden zodat mensen ook feedback kunnen geven op mijn blog. Ook hoop ik een paar keer een gastblog te kunnen schrijven.

  Reply
 11. Christine Algera

  Ik wil nog meer van mezelf laten zien in mijn blogs. Ik schreef al wel eens wat over mezelf, maar ben het afgelopen jaar tot het inzicht gekomen (door oa mijn coach Simone Levie) dat ik zelf ook een inspiratiebron kan zijn voor anderen als ondernemer. Maar dat kan alleen als ik meer van mezelf laat zien, niet alleen de dingen die goed gaan, maar de hele reis die je als ondernemer aflegt. Ik heb gemerkt dat ik daardoor meer verbinding creĆ«er met mijn volgers. Ik wacht trouwens niet tot 2015, maar ben meteen begonnen…

  Reply
 12. Saskia Steur Post author

  Bedankt, Andrea, voor je waardevolle doelen! Dat zijn inspirerende doelen!
  Wat heb jij nodig om jouw doelen te gaan halen?

  Reply
 13. Andrea Cusinello

  in 2015 wil ik:
  1000 lezers op 1 blog
  gemiddeld 500 lezer x blog
  1 keer boven 50 reacties
  gemiddeld 20 reactie x blog

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *