Hoe zet je jouw blog in je handtekening?

 

Het belang van je blog als handtekening van jou en hoe je die kan gebruiken voor je e-mails heb ik in mijn vorige blog geschreven. Het mooie is dat ik daar veel vragen over kreeg, op mijn blog, in de mail en via sociale media. Vragen over hoe je dat nu doet. Daar beloofde ik een antwoord op te geven. En voilá: hier deel ik met je hoe ik dat doe.

Wil jij je blogs ‘automatisch’ onder de aandacht blijven brengen, dan kun je dat doen als onderdeel van je e-mailhandtekening. In je ‘normale’ e-mailhandtekening staat meestal je naam en gegevens zoals e-mailadres, bedrijfsnaam, webadres en een telefoonnummer. Hoe dat er uit ziet is voor iedereen persoonlijk. Je kunt dit dus aanvullen met een stukje tekst en een klikbare link over één van je blogartikelen. Eigenlijk is dit niet veel anders dan hoe je je blogartikelen deelt via Facebook of LinkedIn. Hoe ziet dit eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van twee van mijn e-mailhandtekeningen:

handtekening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe doe je dit?

Eerst maar even een disclaimer: ik kan je geen handleiding geven voor het technische stukje hiervan, omdat dit mijn expertise niet is. Ook omdat ik geen idee heb hoe en waar jij je mail leest, aanpast en beheert. Wat ik je wel kan geven is een simpel overzicht van hoe ik het doe en waar je voor het technische deel een beknopte handleiding kunt vinden. Zo heb ik het ook geleerd, en ik weet zeker dat jij dit ook kan.

Wat zijn de stappen?

 • Zet in een Word-bestand met knippen en plakken jouw huidige e-mailhandtekening.
  Pas eventueel aan wat je er anders aan wil.
 • Gebruik deze versie als basis voor al je andere varianten.
 • Schrijf een tekst met een klikbare link naar je blogartikel. Dit is een call to action. In mijn voorbeeld is dat: Wil je weten hoe je jouw blogartikelen heel simpel kan blijven delen met maar 1 actie? Lees dan dit zomerblog over jouw persoonlijke http://bit.ly/hand-tekening. Je blog is goud waard!
 • Schrijf ook meteen 1 of 2 andere versies met een andere tekst plus link naar een ander blogartikel van jou.
 • Voeg dit toe aan je basis-handtekening.
 • Zo krijg je een documentje met een aantal varianten op je basishandtekening.
 • Zet in je agenda elke x weken (ik doe dat elke 14 dagen) wanneer je jouw e-mail handtekening in je e-mailprogramma wil wijzigen. Dat hoef je dus niet te onthouden 🙂 Je krijgt een reminder van je agenda!
 • Wanneer je agenda je vertelt dat je een nieuwe e-mailhandtekening wil gebruiken, knip en plak vanuit je Word-document de handtekening die je wil.
 • En klaar is kees!

Hoe doe je dat technische stukje?

Dat doe je of zelf, of je laat het iemand anders voordoen, zodat je het daarna ook zelf kan. Hier vind je een simpele handleiding met foto’s. Deze link is voor Outlook van Microsoft en de deze is voor het Mail programma van Apple.

Dan nog even een laatste tip: je kunt met kleuren spelen, zodat het bij de ontvangers van jouw e-mailberichten opvalt dat er iets extra’s in je e-mailhandtekening vraagt. De tekst in mijn voorbeeld die ik in het groen hebt, verander ik dus regelmatig van kleur.

En ben jij zo iemand die ook precies wil weten hoe vaak er op die link wordt geklikt? Dan kun je deze link uniek maken via een linkverkorter zoals bit.ly – je ziet daar ook een voorbeeld van in de foto’s van mijn voorbeelden hierboven.

Zo, dit was alweer één van mijn zomertips. Wil je mijn andere zomertips ook gelezen? Die vind je hier:
http://blogatelier.nl/zomertips-voor-je-blog/
http://blogatelier.nl/hoe-ziet-handtekening-er/

En nu? Laat je me even weten wat je vind van dit blogartikel? Vertel me welke vragen je hier nog over hebt. Dan krijg je van mij hier ook een antwoord! Ik help je namelijk heel graag verder.. Dankjewel alvast dat je wil reageren en je vragen hier stelt, dat geeft me meer inzicht en ik vind het ook heel fijn dat je die moeite neemt.

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Leave your Legacy

 

 

 

14 thoughts on “Hoe zet je jouw blog in je handtekening?

 1. Evelyne

  Ook ik gebruik de Wisestamp app. Voor 29 dollar per jaar kun je heel eenvoudig verschillende handtekeningen instellen. Je kunt deze bewaren en eventueel later gebruiken. Ook kun je dit gebruiken voor meerdere e-mailadressen. Natuurlijk zit er een gratis trial bij, maar die is veel minder uitgebreid.

  Verder een duidelijke uitleg. Wel vind ik persoonlijk dat je er voor moet waken om niet té veel informatie in je handtekening te zetten anders leid dat te veel af.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Dankjewel Evelyne voor je waardevolle aanvullingen. Inderdaad, te veel is te veel… Afwisseling is de sleutel, want dat is wat opvalt.

   Reply
 2. Rebecca

  Hoi Saskia, ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van snap. Ik maak e-mails in active campaign en kan daarvoor een standaard sheet maken. Een handtekening heb ik nog nooit van gehoord, als t gaat om e mail sturen. Maar t klinkt allemaal heel goed.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Hi Rebecca, in Active Campaign maak je berichten voor je e-mailmarketing, die naar je lijst wordt gestuurd – die soort mails worden hier niet bedoeld. Ik bedoel hier de e-mails die je beantwoord aan anderen en die je verstuurt vanaf je eigen e-mailadres vanuit je mailprogramma. Misschien gebruik je outlook, of Mail, of Gmail. Daar kun je een e-mailhandtekening plaatsen die onder al je berichten komen. Welk mailpakket gebruik je voor je gewone mails?

   Reply
    1. Saskia van de Riet Post author

     Ja, Rebecca, dat is wat ik bedoel. Daar kun je dus je e-mailhandtekening in aanmaken en wijzigen.
     Saskia
     xx

     Reply
 3. Anita Stegwee

  Goed idee! Ik pas het ook al een tijd toe maar maak in mijn e-mailhandtekening gebruik van een hyperlink om te verwijzen naar mijn blog. Naar mijn mening staat dat professioneler en meer van deze tijd.
  Een goede suggestie voor jou Saskia?

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Dankjewel Anita voor je reactie. Een hyperlink naar het blogartikel is precies wat ik gebruik 🙂 Dat is een klikbare link, inderdaad. Of begrijp ik je niet goed?

   Reply
 4. Marielle

  Ik gebruik voor de handtekening de app van Wisestamp. Dat heb ik gekoppeld aan mijn google mail. En ik heb ook een handtekening in mijn emailmarketing programma staan.
  Verder heb ik geen vragen, je hebt het heel duidelijk uitgelegd 🙂

  Liefs

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Dankjewel lieve Marielle voor je bevestiging dat het duidelijk is 🙂 en ik ben ook heel blij met jouw waardevolle aanvulling. Wisestamp is een superhandige tool!
   Saskia
   xx

   Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Kijk, dat is gaaf, Corry, meteen toepassen – super!
   Saskia
   xx

   Reply
 5. Anneke

  Hallo Saskia,

  Dank voor deze waardevolle blog.
  Ik heb er geen vragen over. Je hebt het helder uitgelegd, chapeau!

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Dankjewel Anneke, heel fijn om te weten en graag gedaan! Ik wens je een fijne zomer, waarin je blog voor jou werkt en jij tijd voor jezelf kunt nemen!
   Saskia
   xx

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *