Hoe waardevol is jouw handtekening?

 

Authentiek bloggen voor je bedrijf is wat je nastreeft. Dat het zo uniek is voor jou en jouw bedrijf, dat je klanten, lezers en fans altijd bewust of onbewust herkennen dat jouw blogartikelen van jouw hand komen. Jouw stijl, jouw waarden, jouw visie, gewoon puur jij.

Dat hoeft niet op te houden bij het schrijven van je blogartikelen. Sterker nog, dat moet je helemaal niet willen, dat authentiek bloggen ophoudt bij het schrijven van de artikelen zelf. Alles aan jouw blog is onderdeel van jouw persoonlijke handtekening: uniek en betekenisvol. Het schept een verantwoordelijkheid. Het is waardevol.

Zelf besefte ik dat helemaal niet, toen ik startte met bloggen. Net zoals jij er mogelijk niet bij stilstaat. Je blog is jouw persoonlijke handtekening.

Je handtekening is heel waardevol, net als je blog. Je plaatst je handtekening onder iets waarmee je plechtig verklaart dat je het meent wat je schrijft. Dat je het meent wat je deelt. Dat je verantwoordelijkheid neemt waar je voor staat, wat je voor je klanten wil en waarvoor je als expert wil worden gezien.

Wat doe je namelijk met een handtekening?

Juist, die zet je onder allerlei belangrijke teksten. Zoals onder je e-mails! Zo kun je een van je eerdere blogartikelen met een link en korte verwijzing opnemen in je email-handtekening. Dat hoef je maar één keer in te stellen. Vervolgens krijgen jouw klanten, fans en lezers de hele zomer een cool blogartikel van jou onder ogen, op een andere manier dan ze van je gewend zijn.

Vind je dit een gaaf idee? Zet dan elke week, of elke maand een link van een ander blogartikel in je e-mailhandtekening. Je kunt ook met verschillende tekstkleuren werken, zodat het echt opvalt. Wat opvalt wordt vaker gelezen… 🙂

Nou, hier laat ik het even bij. Dit is één van mijn zomertips. Ben je nieuwsgierig naar mijn andere zomertips? Die vind je hier.

En vertel… Heb jij zelf ook zomertips voor je klanten? Deel je ze dan even in jouw reactie? Ik vind het heel fijn om te weten wat jouw beste tip is voor jouw klanten hebt. Bovendien leer ik je zo weer een beetje beter kennen en dat vind ik zelf weer heel waardevol.

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je verbinding maakt met je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Aanmelden kan hier: http://bit.ly/Blog_Café

Leave your Legacy

 

 

 

 

 

 

10 thoughts on “Hoe waardevol is jouw handtekening?

 1. Anja

  Ik vind dit een super idee Saskia, dank je. Dit is sterk om direct te implementeren. De tip voor mijn klanten als ze even vastzitten of chaos in hun hoofd ondervinden is om voor 15 minuten, mogelijk in de natuur, te gaan wandelen of te gaan zitten. Je komt tot rust, jouw hartslag gaat omlaag en door de ruimte om je heen laat je de inspiratie, creativiteit en motivatie weer toe. Ik persoonlijk hoe ervan om langs het water te wandelen of zitten. De beweging en golven geven mij direct enorme rust.

  Hartelijke groet,
  Anja

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Heel gaaf, Anja, dat je dit meteen gaat implementeren. Bedankt ook voor jouw tip, de natuur in is altijd heilzaam!

   Reply
 2. Anneke

  Dank voor deze super tip, Saskia.
  Mijn tip is om vooral even rust te nemen in de vakantie.
  Mobiel en laptop even uit zicht.
  hooguit 1 keer per dag checken.
  Een informatiestop dus.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Dankjewel, Anneke, voor jouw mooie tip om in de zomer rust te nemen. Heel belangrijk, om de eigen batterij weer op te laden.
   Saskia
   xx

   Reply
 3. Veron Goemans

  Hoi Saskia, ik geloof dat ik iets over het hoofd zie. Onder jouw blogbericht staat ‘leave your legacy’ en dan alleen je naam. Ik dacht dat je bedoelde dat er onder het blog een handtekening moest komen met een link naar een andere blog. Of bedoel je dat die handtekening vooral in emails moet staan?

  Kun je misschien een voorbeeld geven van zo’n handtekening?

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Het gaan om je e-mailhandtekening, lieve Veron. Je maakt van een regeltje tekst met een link naar een blogartikel van jou, en dat neem je op in je e-mailhandtekening. Pas dit aan zo vaak als je wil, en met elke email die je verstuurt of beantwoord deel je dus een blogartikel met de ontvangers 🙂
   Saskia
   xx

   Reply
 4. Tineke van den Tillaart

  Wat een goed idee Saskia, om een link naar een blog op te nemen in de digitale handtekening! Mijn tip aan mijn klanten is dat ze ook met een laag budget kunnen genieten van de zomer. Denk aan alle gratis toegankelijke festivals, picknicken met zelf bereide broodjes en salades, op een rustig plekje met vrienden aan het water zitten met meegenomen hapjes en drankjes.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Mooie tip, Tineke, en ook heel zomers. Ik krijg meteen zin in een picknick – dankjewel!
   Saskia
   xx

   Reply
 5. Marielle

  Wat een supergaaf idee Saskia, ik ga overal mijn handtekening zetten. Ook deze zomer. Mijn tip voor mijn klanten is dat ze zichzelf echt moeten trakteren op vakantie. Rust nemen. Ook als je niet weg gaat. En tijdens het rust nemen een dagboek bijhouden en opschrijven wat je die dag voor moois hebt geleerd. Dan heb je na deze zomers rustperiode weer genoeg energie voor een heel jaar EN waardevolle teksten die je kan gebruiken in je business.

  Veel liefs,
  Marielle

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   BAM, Marielle… meteen uitvoeren die handel. En dankjewel voor je mooie tip, zelfzorg is zo belangrijk
   Saskia
   xx

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *