Laat je blog spreken

 

Bloggen gaat niet alleen over tekst. Dit is een misvatting. Bloggen gaat over connectie maken, je kennis delen, je waarde laten zien, je lezers raken, klanten vinden en binden en je blog is het kloppend hart van je website. Dat wil je laten zien. Niet alleen in tekst, maar ook in beeld.

Jouw blog is ook de plek op het internet waar jij in gesprek gaat met je lezers. En waar je lezers laat je blog sprekenin gesprek gaan met jou, en met elkaar. Het gaat dus zeker niet alleen over tekst. Het gaat over verhalen, over problemen, uitdagingen, over frustratie en drempels. En over hoop, oplossingen, geluk, handvatten en groei.

Woorden spreken. Dat is waar. Toch wil het oog ook wat. Je wil je verhaal onderstrepen. Je blog een kleur geven, een beeld. Beelden spreken meer dan woorden. Bovendien versterken woorden en beelden elkaar. Wat betekent dit voor jouw blog? Hoe kies je afbeeldingen die je blogtekst ondersteunen? Waar vind je ze?

Mijn eerste tip is: leer van anderen! Nooit knippen en plakken natuurlijk, laat ik daar duidelijk over zijn. Modelleren is het sleutelwoord. Het belangrijkste in modelleren is het woord “leren”. Kijk naar wat anderen doen, vooral naar wat jou echt aanspreekt en modelleer dat.

Daar heb ik geen formule voor, dat is misschien jammer, maar ik kan je wel vertellen en laten zien hoe ik het doe. Ik hou het graag simpel. Simpel is een goed begin. Een goed begin is het halve werk. Dus, ben je er klaar voor?

Hoe laat je beelden spreken?

Ik gebruik deze twee gratis tools: canva + pixabay

Op www.pixabay.com kun je gratis, rechtenvrije afbeeldingen vinden. Je kunt daar zoeken op trefwoord en simpel downloaden.

Deze afbeeldingen kun je uploaden naar www.canva.com

In Canva maak je je eigen afbeeldingen voor je blog. Die kun je opslaan, bewaren, downloaden, kopiëren, wijzigen… wat jij maar wil. Je kunt tekst toevoegen, achtergronden kiezen. Voordat je jouw afbeelding gaat maken, kies je eerst het geschikte formaat: canva geeft je veel keus en het is heel gebruiksvriendelijk.

Zodra je een sjabloon hebt gekozen, kies een afbeelding die het onderwerp van je blogartikel goed ondersteunt. Sleep deze afbeelding binnen het canva-sjabloon. Je kunt de afbeelding nu aanpassen aan je wensen: kleur, achtergrond, tekst en ik voeg zelf altijd graag mijn beeldmerk toe, zodat ik mijn branding doorvoer op al mijn afbeeldingen.

Hier laat ik je drie voorbeelden zien van afbeeldingen die ik zelf heb gemaakt in Canva. Dit kost echt niet veel tijd en garandeert unieke afbeeldingen, afgestemd op jouw blog en zonder inbreuk te doen op copyright.

Deze afbeeldingen zijn simpel opgebouwd, namelijk uit:

 • een achtergrond
 • een afbeelding
 • een tekstregel (of 2)
 • 1 beeldmerk

laat je blog spreken

laat je blog spreken

 

laat je blog spreken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De onderste afbeelding met de cadeaus is gemaakt in een ander formaat. Deze gebruik ik op LinkedIn. Daar deel ik namelijk blogartikelen over bloggen, in het Engels. In Canva kan je dus heel eenvoudig het formaat van de afbeelding kiezen voor bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook advertenties, blogartikelen etc. Daar kun je dus handig gebruik van maken. Wil je meer voorbeelden zien, kijk dan even naar mijn bord “Bloggen met Impact” op Pinterest

Nou, ik zou zeggen: ga lekker aan de slag voor je eigen blog! Ik lees graag wat jouw vragen zijn over afbeeldingen op je blog. Zet ze even in je reactie op dit artikel, dan kan ik je meteen een persoonlijk antwoord geven.

Uitnodiging voor mijn implementatiesessie

Ik wil jou graag laten ervaren om je blog snel en authentiek te schrijven, waarmee je tot de verbeelding spreekt van je lezers. Je krijgt daar mijn volle aandacht en liefde voor jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw blogonderwerpen. Je gaat ervaren hoe je met plezier, intuïtief en waardevol kunt schrijven en je meester kan worden van je eigen blog.

Ben jij er klaar voor? Meld je dan wel snel aan, want ik heb ruimte voor een beperkt aantal deelnemers – zorg dat je jouw plek meteen reserveert! Honderden ondernemers gingen je voor. Meld je hier aan voor de implementatiesessie.

Leave your Legacy

 

 

 

 

4 thoughts on “Laat je blog spreken

 1. Tineke van den Tillaart

  Dank voor de tips over het maken van eigen ontwerpen. Meestal kies ik afbeeldingen van Pixabay en daar heb ik inmiddels een hele verzameling van, maar met Canva kun je het dus veel persoonlijker maken. Daar ga ik dus ook mee experimenteren!

  Reply
 2. Anneke

  Hallo Saskia,

  Dank voor je info.
  Ik vind dit een leuk onderdeel van bloggen, ik ben wel visueel ingesteld. Ik gebruik zelf ook de foto’s van Pixabay of Pexels of Wikimedia. En soms maak ik ze zelf.
  Het kost veel tijd, dus ik heb al vast een grote verzameling aangelegd waar ik uit kan putten.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *