Het draait allemaal om wat je denkt

.
Heb jij wensen? Zou jij iets willen veranderen aan je blog? Zou je betere blogartikelen willen schrijven? Zou je meer lezers willen aantrekken? Zou je meer impact willen maken? Zou je graag meer vertrouwen willen hebben in de werkelijke waarde van jouw blog? Zou je de connectie met je lezers willen verhogen? Zou je willen dat meer mensen komen lezen en je blog ook voor je delen? Zou je willen dat jouw blog jouw expertise duidelijk overbrengt?
.
Zo'n 15 jaar geleden, toen ik met bloggen begon, wilde ik alles van wat ik hierboven beschrijf. Dat niet alleen, ik wilde het ook direct. Ik dacht veel over wat ik wilde voor mijn blog, en ik bleef daar maar over nadenken. En daar bleef het bij: bij nadenken. En ja, hoor, mijn resultaten bleven dezelfde resultaten... tot ik me op een dag realiseerde dat dit pure waanzin was. Blijven denken wat ik dacht en dan toch een andere uitkomst verwachten. Einstein had dus gelijk, zo bleek. Dit besef leidde tot een keerpunt voor mij. Vanaf dat moment kon ik meer van mijn wensen in vervulling laten gaan. Ik werd steeds beter in het creëren van mijn blogresultaten die ik voor ogen had. Wat heb jij voor ogen voor jouw blog? Zou jij iets willen veranderen aan je blog? Zou jij willen dat je blog steeds meer oplevert voor jouw en voor lezers? Doe dan wat ik doe...

Maak een wensenlijst

Noteer alles, maar dan ook alles, wat jij wenst voor je blog, jezelf en voor je bedrijf. Geen lange verhalen, gewoon een puntenlijstje. Net zoals je verjaardagslijstje, of een wensenlijstje voor Sinterklaas of Kerst. Noteer alles waar je gelukkig van zou worden. Meer lezers, meer reacties, meer impact, meer plezier, geweldige titels... creëer iets waar je hart sneller van gaat kloppen. And dan... blijf lezen en implementeer dat, ook! Punt voor punt, stap voor stap. En start met de wens die voor jou het belangrijkst is.

Kies je gedachten

Kies je gedachten zorgvuldig. Kies gedachten die je ondersteunen. Stel dat je meer reacties op je blog wil. Gedachten zoals "ik krijg niet genoeg reacties" of "niet veel mensen vinden mijn blog interessant" helpen niet echt. Erger nog, zulke gedachten bevestigen alleen maar dat wat je niet wil. Wat je denkt, wordt je realiteit. En zonder dat de het in de gaten hebt, blijf je dat dus voeden. Kies in plaats daarvan voor een gedachte die je wens ondersteunt, zoals "Ik word heel blij van reacties op mijn blog".

Let op je woorden

Druk je uitsluitend uit in bewoordingen over je blogwensen die passen bij je zorgvuldig gekozen gedachte en wens. Uitspraken zoals "Hoe kom ik in vredesnaam aan meer reacties?" of "Mijn onderwerp ligt veel te gevoelig voor lezers om reacties op te geven" of "Ik laat nooit een reactie achter op een blog van iemand anders, dus het is niet meer dan logisch dat mijn lezers geen reactie geven op mijn blog" leveren precies datgene op wat je denkt: weinig of geen reacties. Dit soort uitspraken horen thuis in de 'afdeling klagen' En door te klagen reactiveer je en bevestig je alleen maar de onderliggende gedachten en overtuigingen. Je resultaten blijven dus onveranderd. Dus: let op je woorden. Zorg dat je uitspraken doet die passen bij je wensen voor je blog, zoals "van elke reactie op mijn blog word ik blij" of "ik zorg ervoor dat ik altijd zelf reageer op elke reactie op mijn blog" of "ik waardeer de verbinding die ik voel met mijn lezers wanneer ik hun reacties lees".

Stop met klagen

Bevestigen en klagen zijn even effectief, in mijn ervaring: dat wat je denkt, wordt wat je zegt. Wat je zegt, wordt je realiteit. Dus: stop met klagen en kies voor bevestigen. Denk en zeg wat je wenst. O ja, en zorg er ook voor dat je verborgen klaagtaal in de ban doet. Dat is een echte valkuil. Wees daarop bedacht. Met andere woorden, kap met gedachten en woorden zoals "ik doe er veel voor om reacties te krijgen op mijn blog" of "elke keer als ik een blogbericht deel, vraag ik me af of ik reacties zal krijgen." Kies liever voor "elke reactie voelt als een compliment".

Neem volledige verantwoordelijkheid

Neem volledige verantwoordelijkheid voor alles wat je denkt. Jij hebt de controle over je gedachten, want je kunt altijd kiezen wat je wil denken. Dit geeft je ook de controle over wat je zegt. Wees mild naar jezelf. Denk over wat je wil, hoe jij wil dat je blog er uitziet. Zeg wat je wil en hoe je dat will. Wees niet hard naar jezelf door te denken en te geloven wat niet past bij je wensen en verlangens. Het is echt aan jou! Maak van je blog iets waar jij blij van wordt, waar jij energie van krijgt, en waar anderen blij van worden. Denk het, doe het, leef het, heb het lief en deel het! Zorg dat je wensen werkelijkheid worden!

Je kunt je voorstellen dat ik nieuwsgierig ben naar wat er bovenaan jouw wensenlijst staat. Deel dat vooral met mij via email via info@blogatelier.nl  - dat zou ik echt cool vinden. Zo cool, dat ik je aanbied om je drie suggesties terug te mailen voor ondersteunende zinnen voor de wensen die jij voor jouw blog hebt. Is dat cool of niet?

Je kunt nu ook luisteren naar mijn blog, in het Engels. Je hoeft alleen maar te klikken en te luisteren.

 

Ik nodig je van harte uit voor een kosteloos gesprek met mij wanneer jij klaar bent en uiterst gemotiveerd bent om de chefkok te worden van jouw blog.

HOE zou het voor je zijn als jij mij leert kennen en kunt ervaren op welke manier ik jou kan bevrijden van dat wat je momenteel tegenhoudt om een actief, relevant en converteerbaar blog te creëren dat mensen willen lezen?

Om een blogvisie en een 6-stappenplan op te bouwen om jouw blog werkelijk van de grond te krijgen? Om de zes ingrediënten voor je blogstrategie te ontdekken en simpele, werkbare stappen te krijgen voor jouw blog?

Ik geef je EEN uur van mijn tijd en mijn expertise voor NIETS aan jou. Alles wat ik van je vraag is een donatie van EUR 30 voor een goed doel dat de armste kinderen van Zimbabwe 9 jaar basisonderwijs biedt. Book jouw gesprek NU

 

 

 

 

 

 

Live, Love & Leave your Legacy
Saskia xx