Zomertips voor je blog

 

De zomer gaf mij altijd een reden om iets anders te doen met mijn blog. Of anders gezegd, ik gaf mezelf een reden om in de zomer iets anders te doen met mijn blog. Pauze inlassen, bijvoorbeeld. Of een zomerstop houden, want iedereen is toch op vakantie. Dacht ik.

Die zomerstop is niet handig. Een pauze ook niet. Vorige zomer schreef ik daar dit blog over:
http://blogatelier.nl/stop-weet-zeker/

Je blog is het kloppend hart van je website. Het hart van je marketing voor je bedrijf. Dat kan niet stil liggen. Ook niet in de zomer. Je wil niet onzichtbaar blijven omdat het mooi weer is. Ik dacht een paar jaar geleden dat niemand mijn blogs zou lezen in de zomer. Dus hield ik wel een zomerstop. Ik vond de rust die dit me gaf fijn. Wat ik ook ontdekte dat dit me ook pijn, moeite en stress opleverde. Aan het einde van de zomer voelde ik dan de druk van het weer op gang moeten komen. De inspiratie die ik dacht op te doen in de zomer, leidde niet tot gave blogonderwerpen, soepel schrijven. Ik voelde namelijk frustratie, ergernis, moeite, omdat ik weer helemaal opnieuw op gang moest komen, me mijn eigen systeem weer opnieuw eigen moest maken. Blogonderwerpen voelde ook roestig… dus die zomerstop heb ik allang afgezworen. Ik ben me bewust geworden van wat bloggen mij oplevert, ook in de zomer. Die waardevolle kennis en ervaring deel ik ook graag, omdat het bloggen zo leuk, leerzaam en lucratief maakt.

Dit zijn mijn drie beste zomertips voor je blog:

1. Blog zomers

Schrijf je zomerblogs op een zomerse manier. Kies luchtige onderwerpen. Schrijf vanuit je zomerse gevoel. Sluit aan bij wat er in de zomer is: vakantie, terrasjes, reizen, aardbeien, strand, vrije tijd – kortom, dingen die aansluiten bij jouw doelgroep in de zomer.

2. Blog korter

Hou het kort, vrolijk en luchtig. Maak het je klanten, fans en lezers zo makkelijk mogelijk om je blogartikel snel te lezen en er iets mee te kunnen doen. Zij hebben meer vrije tijd en meer aandacht voor zomerse activiteiten, dus hou het korter dan anders.

3. Blog elke week

Hou je normale blogfrequentie aan. Dit is voor jouw bedrijf heel belangrijk. Je blijft zo zichtbaar, herinnert je klanten, fans en lezers aan jouw aanwezigheid, kennis en ervaring en je onderhoudt de connectie met je lezers.

Kortom, wees lief voor jezelf en wees lief voor je blog. Dit is het beste wat jij deze zomer kunt doen!

Ik ben heel benieuwd of jij dit herkent. Wat is jouw beste zomertip? Deel je dat met mij in jouw reactie? Ik waardeer dat je daar de tijd voor wil nemen. Op die manier kan ik nog beter in verbinding komen met jou!

Invitation to The Free Blog Recipe Webinar

It is my greatest wish to inspire and encourage you to build your online legacy. Would you like be confident in sharing your valuable content with your readers, prospects, fans and clients in the most simple, fast, and authentic way? Wouldn’t you just love to eliminate the unnecessary stress, time, effort and energy that you experience about blogging?

Are you ready to start writing for your blog with confidence? Then book your spot now, as numbers are limited. You will come away knowing how to apply the Blog Recipe Plugin to your blog writing. See you there! The totally Free Blog Recipe Webinar 

Blog Recipe Webinar

 

 

 

 

Live, Love & Leave your Legacy
Saskia
xx

 

14 thoughts on “Zomertips voor je blog

 1. Veron Goemans

  Dank je wel Saskia voor je inspiratie om mij aan te zetten ook in de zomer te blijven bloggen. Vooral het lekker luchtig houden spreekt mij aan. Ga binnenkort 2 weken op vakantie en dan ga ik in plaats van een blog denk ik een vlog vanuit mijn locatie maken. Nog even over brainstormen hoe ik het zomerse ga combineren met waardevolle content.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Top, Veron. Luchtig en zichtbaar. Zo blijf je onder de aandacht bij je klanten, lezers en fans.
   Saskia
   xx

   Reply
 2. Maartje

  Goede tips! Ga ik eens aan denken de volgende keer dat ik mijn blog schrijf. En inderdaad lekker buiten schrijven in het zonnetje 🙂

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Strak plan, Maartje, om ook in het zonnetje te gaan schrijven.

   Reply
 3. Elsje Visser

  Heel goed dat je dat nog een keer aanstipt; je blog is het kloppend hart een hart kan maar beter niet stoppen. Ook in de zomer niet. Echter wel een uitdaging, aangezien de zomertijd altijd een stuk rommeliger is een de productiviteit aanneemt.
  Daarmee zijn jouw tips des te waardevoller: korter en luchtiger. Can do!

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Mooi om te lezen, Elsje. Dat je het weet, dat een reminder toch zinvol is en dat je het kunt. Dat laatste geloof ik zeker!
   Saskia xx

   Reply
 4. Kamiel van Ingen

  Deze zomer ga ik zelf niet op vakantie, omdat er een tweede kleine op komst is (ETA: 2 augustus). Dus dat scheelt weer. Geen blogonderwerpen klaarzetten van tevoren en zo.

  Je tips over luchtig en zomers schrijven ga ik eens laten gisten in mijn hoofd. Eens kijken hoe ik dat op een mooie manier eigen kan maken.

  Mijn tip voor de zomer is in ieder geval dat je je moet realiseren dat je doelgroep wellicht op vakantie is en dat het geven van trainingen even uitgesteld moet worden. Dat betekent dan weer niet dat je ze niet al kunt promoten. Mensen zitten ook in een vrolijke zomerse sfeer en zullen daardoor eerder geneigd zijn van je aanbiedingen gebruik te maken.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Wat een magische reden om niet op vakantie te gaan en te blijven bloggen, Kamiel! Luchtig en zomers bloggen, vanuit de liefde van een vader voor zijn ongeboren kindje. En heel cool, jouw tip. Blijf je waardevolle sessies delen… heel belangrijk!
   Saskia
   xx

   Reply
 5. Evelyne

  Hoi Saskia,
  goede tips! Het lezen van jouw blog herinnert mij er aan om juist weer te gaan bloggen. Ik heb het te lang niet gedaan. Daarom neem ik me voor om juist de zomertijd te gebruiken om weer op te starten! Dank voor je inspiratie! Liefs, Evelyne

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Dat is heel cool, Evelyne, om de zomer als start te gebruiken voor je blog. Of herstart, in jouw geval! Slim ook, dus ga ervoor!
   xx
   Saskia

   Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Fijn Rebecca, dat je iets met de tips kan. Bouw de frequentie gewoon stap voor stap op. En, geniet van de zomer!
   xx
   Saskia

   Reply
 6. Anneke

  Mijn beste zomertip is: veel buiten zijn. De natuur nodigt ons nu uit. In de winter moet je er zoveel extra’s voor doen. Jas, handschoenen das, enz.
  We kunnen de vitamine Z(on) goed gebruiken. Ik wel in ieder geval.

  ik ben er nog niet uit of ik deze zomer doorblog. het zou namelijk betekenen dat ik veel klaar moet zetten en ook in mijn vakantie de reacties in de gaten moet houden en beantwoorden.

  Reply
  1. Saskia van de Riet Post author

   Supertip, Anneke. Dankjewel! Vitamine Z – heel waardevol!
   Je kunt het klaarzetten en reacties modereren ook uitbesteden voor een paar weken… heb je daar al eens aan gedacht?
   xx
   Saskia

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *